Pim Olivier

Hilversums graficus Pim Olivier (84) overleden

Landelijk bekend graficus Pim Olivier is op 84-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Bussum. Hij was onder meer tientallen jaren stadsgraficus van Hilversum.

Olivier was een actief en gewaardeerd vakman en kunstenaar, die ook meerdere prijzen won. Onder meer de Heinekenprijs (1965), de Henriëtte Roland Holstprijs (1967) en in 1977 de Cultuurprijs van de gemeente Hilversum. Ook was hij oprichter en 25 jaar beheerder en drijvende kracht van het Grafisch Atelier Hilversum (in de Vaart), een van de oudste open werkplaatsen in Nederland (opgericht in 1968).

Vanaf 1970 was hij jaren stadsgraficus van Hilversum, waar hij zich ontwikkelde tot enthousiast, begenadigd docent. Zijn grafische productie was groot, met exposities in Nederland, Duitsland en Denemarken. Samen met zijn partner Francine was hij ook nauw betrokken bij de Hilversumse politiek van de jaren 60, 70 en 80.

Het Grafisch Atelier riep een aantal jaar geleden als eerbetoon de naar Olivier genoemde landelijke Grafiekprijs in het leven. De derde editie is recent gewonnen door de Amsterdamse kunstenaar Daniëlle van Ark. Deze naar Olivier vernoemde prijs blijft bestaan.

De besloten crematie van Olivier is zaterdag 1 juli.

(bron: Gooi en Eemlander)