Grafiekprijs 2023 voor “poëtische potentie” van Daniëlle van Ark

Dit jaar organiseert het Grafisch Atelier Hilversum voor de derde keer de jaarlijkse, nationale Grafiekprijs Pim Olivier. Vandaag maken we de winnaar bekend van de werkbeurs ter waarde van €10.000,- gedurende 6 weken mag de winnaar een uniek grafisch kunstproject realiseren bij het Grafisch Atelier Hilversum.

De adviescommissie bestaande uit Niek Hendrix, Tamar Frank, Lenneke van der Goot en Erik Fliek had de zware taak om uit alle aanmeldingen de winnaar 2023 te kiezen. De adviescommissie heeft unaniem besloten de prijs aan Daniëlle van Ark toe te kennen. Haar projectplan ‘Souvenir’ vindt de commissie inspirerend, spannend en experimenteel. Zij ziet de poëtische potentie van haar werk hierin terug. De haalbaarheid van het plan, het vertalen van de frottages naar lithografie, is een uitdaging die het Grafisch Atelier Hilversum graag samen met Daniëlle van Ark aangaat. We hebben vertrouwen in het project en haar ervaring om tot een bijzonder resultaat te komen en kijken uit naar de samenwerking.

Met de Grafiekprijs wordt een werkbeurs mogelijk gemaakt, bedoeld om een uniek grafisch kunstproject te realiseren bij het Grafisch Atelier Hilversum, waarbij Daniëlle van Ark gebruik mag maken van alle faciliteiten en technische kennis van het GAH. Het grafisch kunstproject wordt afgerond met een presentatie.